יינות מתיישנים

מהו יישון יין ומהם יתרונותיו

יישון יין הוא תהליך שניתן להשתמש בו לייצור יינות טובים יותר. תהליך היישון תלוי בתנאים הספציפיים של היין ובסוג היין. יינות שהתיישנו כראוי יעניקו ארומה וטעם מורכבים של עץ אלון, עור, טבק או אפילו שוקולד. ניחוחות אלו נוצרים כאשר היין נחשף לחמצן באוויר לאורך זמן. כדי שהיינות יתיישנו כראוי, הם צריכים להישמר בסביבה מבוקרת טמפרטורה ברמת לחות קבועה ועם רמות נמוכות של חשיפה לחמצן. ישנם כמה סוגי שיטות יישון בהם משתמש כל יקב המתמחה ביינות מתיישנים– או יישון בחביות או יישון בבקבוקים.

שיטת היישון בחביות לייצור יינות מתיישנים איכותיים יותר

כדי ליצור יינות בעלי פרופילי טעם עשירים ומגוונים יותר, יקבים רבים מעדיפים לבחור בשיטת היישון בחביות עץ אלון. על פי שיטה זו, מאחסים את היין שיוצר בתוך חביות מעץ אלון למשך 10 עד 20 שנה ואף יותר כך שמתקבל יין בעל טעם מורכב וייחודי יותר. על כן שיטה זו נחשבת ליעילה יותר כשמעוניינים ליצור יינות מתיישנים איכותיים שנשמרים לאורך שנים רבות.

זני הענבים מהם עשויים היינות המתיישנים השונים

כמו שרובנו יודעים כיום ישנם כמה סוגים עיקריים של יינות, וכל יינות אלה יכולים כמובן לעבור תהליכי יישון בכדי להשתבח עם השנים. לכל אחד יש את העדפות שלו כשזה מגיע ליין אדום או לבן ואם מעדיף יין חצי יבש וכדומה. על מנת להחיל את תהליכי היישון על יינות אלה, קודם כל יש כמובן לייצר את היין עצמו. כל יין איכותי שניתן למצוא יהיה לרוב עשוי מזני קברנה סוביניון, שיראז, קברנה פרנק וסנג'יובזה העוברים תהליך ייצור מורכב בדרך ליצירת סוגי היינות השונים.

יינות איכותיים זוכי פרסים לחוויה שמעוררת את החושים

אם אתם יודעים להעריך יין טוב ומחפשים כזה אז הגיע הזמן שתכירו את יקבי מירון. מדובר ביקב המתמחה ביינות מתיישנים בטעמים ייחודיים המתקבלים הודות לתהליכי היישון ארוכי הטווח  של עד כ30 שנה בחביות עץ אלון. כשתטעמו את היינות שלנו, תזכו להנות מחגיגה של טעמים שתעורר את החושים. אנו מזמינים אתכם להגיע אלינו ולחוות את שלל הטעמים הנרחב של סוגי היין השונים מהם תוכלו לבחור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

**Commentor's URL Will be Followed

Scroll to top